Om mig

Jag heter Katarina och bor i Byske. Min familj består av maken Ronnie samt tre barn som är 12, 15 och 21 år. I familjen finns också en hund, Morris. För tre år sedan fick Ronnie tjocktarmscancer med spridning till lymfsystemet. Han genomgick behandling och har varit frisk i två år. Sommaren 2016 fick vi besked om att cancern är tillbaka. I den här bloggen tänkte jag skriva om hur det är att vara närstående till någon som är cancersjuk och hur sjukdomen påverkar familjen och livet. Jag valde att starta denna blogg både för att jag tänkte att det skulle kännas skönt att skriva av sig, men också för att förhoppningsvis kunna dela med mig av erfarenheter som kan hjälpa andra på den slingriga väg som det är att gå på bredvid cancern.

2 Comments

 1. Hej,

  har ni läst denna?
  Cancer as a Metabolic Disease, On the Origin, Management and Prevention of Cancer by Thomas N. Seyfried

  Om inte, så gör det.
  Den går stick i stäv med den etablerade västerländska sjukvårdens nuvarande syn på cancer som en genetisk sjukdom. Tvärtom hävdas att cancer iställer är metabol, och skall därför behandlas från det perspektivet. Mycket övertygande läsning, och antagligen det enda sättet att faktiskt bli frisk.

  All lycka till er!

 2. Länk till denne Thomas N. Seyfried:
  http://www.bc.edu/schools/cas/biology/facadmin/seyfried.html
  Antagligen inte helt tappad bakom en vagn, och som sagt: väldigt övertygande argument i ovanstående bok. Den är inte helt lättläst, är helt på engelska, men budskapet känns oerhört viktigt. Han totalsågar i princip de tre ben nuvarande normal cancerbehandling baseras på: kirurgi, strålbehandling och cytostatika. Intressant är också att vid en nylig anonym enkätundersökning hos amerikanska onkologoer svarade runt 80% att de INTE skulle välja de behandlingformer de själva förespråkade, om de själva skulle få cancer. Ganska graverande, minst sagt.
  Ja, ni inser säkert att jag helt förlorat förtroendet för de etablerade behandlingsformerna, och på goda grunder vill jag nog tycka. Det positiva är dock att det finns mycket kraftfulla metoder att angripa cancer, om man gör det baserat på vad cancer faktiskt är. Detta görs inte idag inom västerländsk sjukvård, med minst sagt mediokra resultat som följd…

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*