Mycket på gång

Ja, den senaste tiden har varit händelserik. Trots allt händer mycket positivt. I fredags hade vi hembesök av läkare och sjuksköterska från Palliativ medicin (kommer skriva PM framöver för enkelhetens skull).  Ett bra och förtroendeingivande möte. Efter träffen känner jag att de kommer avlasta oss oerhört mycket. De kan hjälpa oss med mycket och vi kan lägga vår energi på oss själva, varandra och livet istället. Det ska bli spännande att lära känna dem och sen får vi se hur kontakten kommer se ut med PM framöver.

Idag har vi också fått träffa läkaren från onkologen och fått höra planen för hur man ska försöka stoppa cancerns spridning. Det kommer nu att bli strålbehandling av den angripna kotan som ligger an mot nervrötterna. Ännu oklart om det går att stråla tumören i psoasmuskeln, men troligen inte. Efter strålningen ska man pröva annan cytostatika.

Prognosen för överlevnad har inte förändrats så mycket trots att cancern spridit sig. Att den sitter i muskel och skelett kan dock göra att cancern påverkar Ronnies liv mer i form av smärta osv. Just nu har man hittat en bra smärtlindring och det är ju så viktigt för livskvaliteten att inte ha ont.

Även om det är mycket på gång så känns det ändå bra att något görs. Det gör oss trygga och hoppet tänds igen.


 

Dela inlägget: Share on Facebook47Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 Comments

  1. Ni är prövade men ändå förvånande positiva! Jag kan tyvärr inte hjälpa er familj men tänker på er och era prövningar!

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*