Ett sista farväl

Torsdagen den 16 augusti fick vi ta ett sista farväl av Ronnie. Det blev precis så fint som vi tänkt oss. Kyrkan var full med folk, ca 100 personer hade kommit för att säga hejdå till Ronnie. Det är helt otroligt att det kom så mycket folk! Ronnie var ju inflyttad norrlänning, men på begravningen blev det verkligen tydligt hur många vänner han fått och att han gjort ett stort avtryck på livets väg. För oss i familjen känns det också fantastiskt att det finns så många människor som finns runt oss och som vill stötta oss i det här svåra.

Vi alla hade nog varit ganska nervösa för begravningsdagen. Det är något speciellt att dela sin sorg så öppet med så många människor och dessutom stå i centrum för allas uppmärksamhet samtidigt som man själv är ett vrak. Jag måste ändå säga att det gick över förväntan. Såklart var det ledsamt för oss alla, men det ska det ju vara på en begravning. Barnen vågade släppa på sina känslor och det kändes också bra. Allt var så fint! Blommorna, prästens ord, stämningen… Och musiken ska vi inte tala om! En fantastiskt duktig solist som tryckte på alla ”gråtknappar” i kyrkan så fort han tog ton till ”You raise me up” av Josh Groban. Begravningen blev verkligen ett fint minne. En stund som vi aldrig kommer att glömma. Jag är 100% säker på att Ronnie hade varit nöjd.

Dagen efter begravningen åkte Ronnies familj hem till söder och då gick proppen ur oss alla. Vi var trötta i 3-4 dagar, helt utmattade. Inte så att man behövde sova, men hjärnan kändes som gelé. Sorgen och saknaden är såklart enorm, men den går i vågor. När den visar sig sköljer den över mig med full kraft, men rinner undan igen ganska snabbt. Svåraste stunden är på kvällen när man ska varva ner, då kommer rastlösheten och tomheten. Nu kämpar vi med att återgå till vardagen, barnen har börjat om skolan och jag började jobba i måndags. Det känns bra att få tänka på annat och sakta hitta vårt sätt att hantera livet igen. Såklart kommer det ta lite tid att hitta tillbaka, men jag tror ändå det är bra att börja jobba på det.


 

Dela inlägget: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*